středa 6. listopadu 2013

Údolím Chlébského potoka

     Na podzimní prázdniny jsem naplánovala pár výletů. Mělo být krásné počasí, tak by bylo škoda sedět doma nikam nevyrazit.

     V sobotu jsme přijeli do Bystřice. Jasmínku jsme nechali babičce a dědovi a sami s Benem jsme vyjeli do malé vesničky Chlébské, kde jsme nechali auto a dál už jsme pokračovali po svých. Za
vesnicí jsme narazili na zelenou značku a šli proti proudu Chlébského potoka. Podzimní listí sice už nemělo tak krásné barvy, ale i tak tu bylo pěkně. Docela jsme s Vlastíkem blbli, začalo to tím, že jsem ho popíchla, že nepřejde spadený strom (který samozřejmě kvůli strachu z výšek nepřešel), pak jsme lezli na všelijaké stromy a dělali na nich holubičky. Z jednoho pak Vlastík spadl. Po zelené značce jsme došli až k rozcestí Kačiny a řekli jsme si, že budeme pokračovat kousek dál po červené, podle mapy tam měly být nějaké skály. Mezi skálami jsme vyšli do kopce a všimli jsme si staré zpevněné cesty, která nebyla nijak označená, vydali jsme se tedy po ní. Asi po dvou kilometrech jsme viděli asfaltku, která se táhla o něco níže rovnoběžně s naší cestou. Sešli jsme na ni a vydali se opět směrem k rozcestí Kačiny. K rozcestí jsme ale již nedošli, slyšeli jsme bublání potůčku a rozhodli se, že nazpět nepůjdeme po turistické značce, ale přímo kolem Chlébského potoka. Udělali jsme dobře, cesta kolem potoka byla mnohem hezčí.

     S Vlastíkem jsme si řekli, že na jaře se sem musíme rozhodně vrátit, protože údolí Chlébského potoka je proslulé především tím, že zde rozkvétá ohromné množství bledulí.
Naše trasa-start v Chlébském.


1 komentář: